Ofis Mobilyaları ve Büro Mobilyalarından Haberler

Yapı Ofisi Tasarımı



 



BETONDAN YEŞEREN ÇİÇEK


 


Tod's, Toyo Ito, Tokyo


 


Tokyo moda tüketimin merkezi sayılan geniş Omotesanto Dori Meydanı'nda, "yüksek moda'nın irili ufaklı markaları ve çelik örümcek ağlı Prada ile kristal dalgalı Christian Dior binaları arasında betondan yeşeren bir çiçek..." Ünlü Japon mimar Toyo Ito'nun tasarladığı Tokyo'daki yeni Tod's binası, işte bu benzetmeyle anılıyor.


 


'Betonarme bir ağ' ile sarmalanmış cam bedeni kentin Batı yakasına yöneldikçe giderek açılan ve toplam 2550 m2'lik alanında satış bölümleri, ofisleri ve etkinlikler için yaratılmış çok amaçlı salonu barındıran yapının çatı bahçesinde panaromik bir toplantı odası da bulunuyor. Heykelsi görünümüyle Tokyo'nun moda siluetine yeni bir mimarlık ikonu olarak eklenen Tod's'un 30 cm kalınlığındaki duvarları, tıpkı iskeleti saran kas ve deri dokuları gibi taşıyıcı strüktürü gizliyor.


 


Camı saran beton damarlarla yaratılan cephe kompozisyonları bir moda markasının yaşamın içindeki değişken ve coşkulu doğası ile mimarinin kalıcılığı arasındaki gerilimi ortaya koyuyor. Kısacası, tüketimin bu 'parlak' ve 'pahalı' tapınağı yapaylıkla derinlik arasında anlamlı bir mimari cümle kuruyor.

SAYFAYI YAZDIR