Ofis Mobilyaları ve Büro Mobilyalarından Haberler

Ergonomik Ofis Koltukları



Modern ofislerde alanların en verimli şekilde kullanılması, özellikle büyük şehirlerde, hızla artan ofis maliyetlerinin düşürülmesi önemli bir noktadır. Bu amaçla Working Station şeklinde adlandırılan paylaşımcı ofis mobilyaları, özellikle kalabalık ofislerde, tercih edilmektedir.





Çalışan insanların büyük bir kısmı haftanın en az beş gününü masa başında geçirmekte. Haftada 50 saat oturarak geçirdiğimiz bu süre içinde kullanmakta olduğumuz koltuk, mobilya ve elektronik aletler yaşamımızı ciddi şekilde şekillendirmektedir. Ofis ortamları düzenlenirken estetik, fonksiyon gibi özelliklerin yanı sıra bedensel ve hatta ruh sağlımızı olumlu etkileyecek ürünler seçilmeye başlanmıştır. Özellikle oturulan koltukların ergonomik açıdan sorunsuz olması, kullanılan malzemeleri geri dönüşümlü olması ve de ofislerin gürültü kirliliği yaratmaması, çağdaş ofislerde ön plana çıkmaktadır. Ayrıca çağdaş ofislerde alanların en verimli şekilde kullanılması, özellikle büyük şehirlerde, hızla artan ofis maliyetlerin düşürülmesi önemli bir noktadır. Bu amaçla Working Station şeklinde adlandırılan paylaşımcı ofis mobilyaları, özellikle kalabalık ofislerde, tercih edilmektedir.





Detay Ofis Mobilya koltukları ergonomik açıdan uyumlu olacak bir şekilde dizayn edilmekte olup, çeşitli mekanizma ve kişisel ayarlar yardımıyla oturum rahatlığı sağlanmaktadır. Kullanılan kumaşların yapısı dahil malzemeler insan sağlını düşünülerek seçilmektedir. Ayrıca  koltuklarımızı siparişlere özel olarak revizyondan geçirerek ürünlerimize göre kişiselleştirmekteyiz. Aynı model koltuklarımızı farklı iş kollarında kullanıldıkları zaman değişik özelliklere sahip olmaları tercih edilmektedir. Yapılan revizyonlar sonucunda kişilerin kullanım şekillerine göre en olumlu oturum ortamı sağlanmaktadır. Ayrıca Çağdaş ofislerde, geçirilen uzun saatler göz önüne alınarak, daha sıcak, ev atmosferine yakın çizgiler, renkler ve malzemeler tercih edilmektedir.





Ofislerin yalnızca bir çalışma alanı olmaktan çıkarıp birer yaşam alanı olmasına çalışılmaktadır. Önümüzdeki yıllarda da bu eğilimlerin devam edeceği, özellikle çalışma sırasında oturma bozukluklarından kaynaklanan hastalıklardan, bel ve eklem ağrılarından kaçınmak adına koltuk seçimlerinin çok daha dikkatli yapılacakları kanısındayız. Belki alırken biraz daha fazla harcamamız gerekecek ama önlenecek rahatsızlıklar düşünüldüğü zaman doğru yolun bu şekil olduğu anlaşılacaktır.


SAYFAYI YAZDIR