Ofis Mobilyaları ve Büro Mobilyalarından Haberler

Ofiste Sorunlar sinerjiyle çözülür



 



Gürhan Bakırküre üniversitede öğretim görevlisi, Kurtul Erkmen meslektaş olduğu babasının ofisinde çalışan mimar iken, bir Paris gezisi ve arkasından gelen yarışma onları 14 yıldır süren bir ortaklığa gö-tüjmüş. Bu ortaklığın resmi adı ise, K,G: Mimarlık. - Neden ve nasıl bir araya geldiniz? - Birlikte çalışmaya 1989'da başladık. Tatil için Paris'te bir araya gelmiştik. 0 gezide gördük ki; aynı şeylerden keyif alıyoruz. Döndüğümüzde, o dönemdeki bir yarışmaya bir-., likte katıldık. Bu sayede birbirimizi daha yakından tanıdık..


 


(OM *


 


Yarışmada birinci olunca, uygulama projesini de bize verdiler. Yarışmayla başlayan iş, hem yeni işlere, hem de yeni yarışmalara birlikte katılma özgüvenini getirdi. Bir yıl sonra, 1991'de K, G: Mimarlık'ı kurduk.


 


- Ekip olmanın avantaj/dezavantajlarını sıralarsak... - Mesleki olarak şöyle. Birinci aşama tasarımsa ve bir kişiden fazla insanın bulunacağı çapta bir projeyse, iki kişinin olması, birbirini eleştirmesi ya da desteklemesi bakımından faydalı.


 


Her projede tıkandığınız bir yer mutlaka oluyor. Karşılıklı sinerjiyle aşabiliyorsunuz.


 


- Ofiste düzen nasıl işliyor?


 


- Genelde proje paylaşımı oluyor. Son zamanlarda işlerin yoğunluğu nedeniyle her birimiz bazı projelerde daha çok yoğunlaşıyoruz. Müşterilerimiz her ikimizi de mutlaka tanır, ancak iş yoğunluğu nedeniyle birimizi muhatap alır. İdari konularda birbirimize fikir danışırız. Bunca yıldan sonra da kimin ne tepki vereceğini, ne düşüneceğini çok iyi biliyoruz.


 


- İş dışında birlikte zaman geçiriyor musunuz?


 


- Evet, özellikle son bir buçuk aydır birlikte tekvando dersine gidiyoruz. "Ortaklar kavga eder" savını daha medeni bir kılıf altında hayata geçiriyoruz. Şaka bir yana, iş dışında birlikte çok sık program yapıyoruz. Yemek, konser, yurtdışına mimari bir ziyaret... Ama tatillerde birimizin ofiste kalması gerekiyor.


 


- Bir projenin hazırlanmasında sorun yaşıyor musunuz?


 


- Eğer ikimiz de, birer alternatif üretmiş ve doğru olduğundan emin-sek, bu durum çözüm önerilerini zenginleştiriyor. Dolayısıyla müşteriye iki öneriyle gidiyoruz. Fikir ayrılığını avantaj dönüştürüyor ve çeşitlilik olarak kullanıyoruz.


 


- "Bunu biz yaptık" diyebilmek nasıl bir duygu?


 


- Mimarlık ciddi bir takım oyunu. K,G: Mimarlık 15 kişilik bir takım. Birlikte çalıştığınız herkes takım çalışmasına uyumlu olmalı. Yaratım sırasında insan biraz egoist olabilir belki. Eğer böyle biriyseniz zaten başkasıyla ortak olmanız pek mümkün değil. Ortaklıkta önemli olan, tasa-rım-ürün-iş ortaya çıktığında, ben bunun altına tek başıma imzamı atarım diyebileceğiniz niteliği yakalamak,

SAYFAYI YAZDIR