Ofis Mobilyaları ve Büro Mobilyalarından Haberler

Ofiste İsimler Değil Marka Önemlidir



 



"İsimler değil, marka önemli"


 


Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu İç Mimar Atilla Kuzu ile MSÜ mimarlık bölümünü bitiren Mimar Levent Çırpıcı'yı Zoom Mimarlık çatısında bir araya getiren, hem iş hem özel hayatlarında yakaladıkları "ortak frekans".


 


- Birleşme hikayenizle başlayalım mı?


 


-1989 yılı sonunda bir mimarlık ofisinde buluştuk. 1994'te o ofisten ayrılıp Zoom Mimarlık'ı kurduk. Ancak ortaklığımızın temelleri geçen bu beş yıl içinde atıldı. Mesleki anlamdaki benzerlikleri, projeyi ele alış tarz-larımızdakl tutarlılığı, hemfikir olduğumuzu fark ettik. Bu yüzden 11 yıldır aynı çatı altındayız. Ortak bir frekans yakalamanın ötesinde, her ikimiz de çok uyumluyuz. Bir araya gelmeden önce egolarımızın önüne geçebildik. Açık konuşmak gerekirse, sonuçta iki kişi bir şey çiziyor. Ve aramızda "benim çizdiğim" gibi bir öne çıkma hırsı yok. Tabii ki bazen tartışıyoruz. Ama ortak dilde buluşmamız zor olmuyor.


 


- Yaratım süreci nasıl işliyor?


 


- Karşılıklı konuşup, doğru noktada buluşuyoruz. Standart bir görev paylaşımı yok. Çatışmıyoruz, ama sırf uyum olsun diye kötü bir işe onay vermiyoruz.


- Birlikte yaratmak nasıl bir duygu?


 


- Bu sorunun cevabında psikolojik altyapı çok önemli. Her şeyden önce, birlikte kahve içmekten, yürüyüş yapmaktan, seyahat etmekten keyif alan insanlarız. Çünkü kendimiz olabildiğimiz en müstesna anlar olarak görüyoruz bu zaman dilimlerini, iki erkek olarak her şeyi paylaşabiliriz, iki mimar, tasarımcı, iyi gözlem yapabilen insanlar olarak örtüşen zevklere de sahibiz. Tamamen aynı insanlar olmamamıza rağmen... Birlikte tasarlamanın güzel bir diğer yanı da şu: Hiçbir şey yapmak istemediğiniz, ama işin yapılması gerektiği durumlarda topu ortağınıza atabiliyorsunuz. Yine gerektiğinde birbirinizi çok daha rahat eleştirebiliyorsunuz. Bunu kendi kendinize yapamıyorsunuz.


 


- Zoom'da sizden başka kimler var? Son projeleriniz neler?


 


- Biz 15 kişilik bir ekibiz ve Zoom'da önemli olan marka, firmadır. Son dönemlerde sağlık sektöründe yoğunlaşmaya başladık.


 

SAYFAYI YAZDIR