Ofis Mobilyaları ve Büro Mobilyalarından Haberler

Hayata ve mimariye aynı pencereden bakıyoruz



 




Yıldız Teknik Üniversitesi mezunu Canan Çakmak ile Mimar Sinan Üniversitesi mezunu İpek Koray'ın ortak olduğu Grup Tasarım'ın isim babası, mesleğin duayenlerinden Yalçın Çıkınoğlu.


 


- Neden bir ekip?


 


- Biz, fakülteden mezun olduktan sonra Mimar Abdurrahman Hancı ve Yalçın Çıkınoğlu atölyesinde çalışırken tanıştık. 1989'da da Çıkı-noğlu'nun ismini koyduğu Grup Tasarım mimarlığı kurduk. Neden ekip olduğumuzu sorgularsak ortaya şu çıkıyor: Ofiste paylaştıklarımız bize, mimariye ve hayata aynı pencereden baktığımızı, aynı frekansta olduğumuzu gösterdi. Ortak yaptığımız her işten büyük zevk aldığımızı ve birbirimizi tamamladığımızı fark ettik, iş dışında da pek çok şey paylaşıyor ve keyif alıyoruz.


 


- Nasıl tasarlıyorsunuz?


 


- Proje tasarlarken önce herkes tek başına çalışır, konuya konsantre olur ve sonra ortaya çıkanları karşılaştırıp ortak çözümler buluruz.


Ve bizim için işin en keyifli kısmı bu. Şantiye bölümünde de ayrılıp, uygulama aşamasını ayrı ayrı takip ederiz. Ana kararlar kısmında yine bir araya gelip, son noktayı koyarız.


 


- Ya sorun çıktığında...


 


- iş anlamında çıkan sorunları (ki mimari uygulamada çok sık olan şeydir) çözmek, ortaklığın en faydalı kısmı. Birimizin sorunlarla boğulduğunu anladığımız an, diğeri acil olarak soğukkanlılıkla duruma el koyabiliyor.


 


- Grup Tasarım'ın gündeminde ne var?


 


- Şu anda elimizde Boğaziçi'nde mimari projesini üstlendiğimiz bir site; İstanbul'da ve Bodrum'da devam eden evler var.


 


- Sizce en iyi projeniz?


 


- Her projenin ayrı yeri olabilir, ama "işte bu" diyebileceğimiz bir proje için 16 yılın az olduğuna inanıyoruz. Ve içimizdeki enerji ile daha uzun yıllar bunu arayacağımızı düşünüyoruz.


 



 


SAYFAYI YAZDIR